Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan
sayın sakaki
Mor salkımda tanukiden fazgeçmeyi düşünmüyorum.
Çünkü bu tür sarılıcı bir tür.Neye sarılır ise onu gelişimine bağlı olarak içine hapsediyor.
Bu avantajını kullanmayı düşünüyorum.
Toprak karışımıma gelince kendi karışımımı türlere göre içerik olarak değiştirdiğim için bu karışım onun için çok ideal.
Su tutma yüzdesini ise sakının yüksekliği ile pişirim derecesi sağlıyor.
Saksı seramik olduğu için nem kontrol ediyor .
Yaz aylarında saksı terleme yaparak saksı iç ısısını dengeliyor ve serin olmasını sağlıyor.
Lakin yinede kıın sıcak dönemlerde 2 günde bir sulamak gerekiyor.
Bir diğer avantaj ise İzmir Adana gibi şehrilerimizde yaz ısısı 35 derecelerin üzerine çıktığında bitkiler de gelişme yavaşlıyor.
Bu da avantaj sağlıyor.
|
Tanukiden vazgeçeceksiniz gibi görünüyor derken, bitkinin dallanma ve gelişim hızının gayet iyi olduğunu kasdettim yani güzel bir şeyi işaret etmek istemiştim. Tanukiden vazgeçin demek istemedim
Sizin toprak karışımınız nedir?
Bir de pişirim derecesi derken; saksı yüksek ısıda pişirildiğinde daha iyi mi su tutuyor? Orayı pek anlamadım?