Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canannuman
Arkadaşlarımdan biri bana, Aman Canan abla bunları bizim oralarda inekler yiyor para ile alıyorsun sende deyince bukadarını düşünememiştim. O zaman kızmıştım içimden, şimdi anlıyorum arkadaşı.
Nasıl oluyor acaba hersene tohumdan mı çıkıyorlar, kışı oldukları yerdemi atlatıyorlar, yoksa köklerinde rizom filan gibi birşeyler mi var da kendini muhafaza edebiliyorlar.
Çok güzel paylaşımlar elinize sağlık.
|
Canan hanım Arkadaşınız doğru söylemiş.Mart ayı sonu,Nisan ayı başları çuhalar fındık bahçelerini renklendiriyor.Kökleri yerinde çoğalarak artıyor.Nekadar soğuk kış yaparsa yapsın onlara zarar vermiyor.Sürekli çoğalarak yayılıyorlar.Denizden yaylalara çıkıldıkça sarı beyaz ve kırmızı pembe tonları görmek mümkün.Bizim olduğumuz bölgede kırmızı ,pembe az da olsa beyaz renkler hakim durumda.Şehirde yaşayanlar köylerden bu çiçeklerden alıp saksılarda yetiştirebilirler hiçbir ücret ödemeden..Kökleri kök soğan tipinde.Tohum u pek görülmesede hiç dikkat etmedim.
Yöremizde çiçek florası hayli zengin.Her yıl hiçbir hizmet gerektirmeden bizlere görsel ziyafet sunuyorlar.Onlara Karadenizin iklimi yetiyor.
Beğeniniz için teşekkürler.