View Single Post
Eski 11-04-2012, 16:34   #2
Tamtutulma
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn tkapan'a hak vermemek elde değil! Yanma oksijenle bir maddenin tepkimesi sonucu oluşan bir olaydır ve yanma sonucu organik madde enerjisinin büyük bir kısmını kaybeder. Bu enerji kaybı hem küresel ısınmaya yol açar hem de organik maddenin gübre olarak bitkiye aktarabileceği enerjinin kaybedilmesine neden olur. Daha düşük enerjili gübre ise daha kalitesiz gübre demektir. Ülkemizde maalesef bu gübre yakma olayı yaygın olarak uygulanmaktadır. Halbuki gübrenin kalitesi düşmektedir.

Öncelikle burada yanmadan kastedilen ateş ile yakmak değil. Tezek külü haricinde Türkiye'nin hiç bir yerinde gübre ateşte yakılarak toprağa verilmez.

Merak ettim, bunu kaç dönüm arazinizde denedinizde olumsuz sonuçlarını gördünüz ?

Yanmamış taze ahır gübresinin içindeki ot tohumu, asalak-parazit ve böcek yumurta ve larvalarının toprağa vereceği zararları deneme; görme olanağınız oldu mu hiç ?

Yanmamış gübrenin içindeki besin element değerleri daha düşük; ya da bitkiler tarafından iyi değerlendirilemeyecek haldedir.


Düzenleyen Tamtutulma : 11-04-2012 saat 16:38 Neden: yazım yanlışlarının düzeltilmesi.
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön