View Single Post
Eski 11-04-2012, 15:01   #80
Adil
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Sevgili hemşerim Adil, Resimleriniz hepsi harika...Barbükeniz hayırlı olsun,renk çok güzel ama bence evinizin rengine boyasaydınız , hatta bahçe duvarlarını da ..Veya kontras bir renge...Barbükenin önündeki boş alana herhalde bir kameriye yapacaksınız..Mor sarmaşık ile sardırırsanız, evinizin rengine güzel bir uyum sağlayacaktır..tabi benim nacizane fikrim..
Su deponuz da çok iyi bir fikir olmuş...Sadece o siyah örtüyü anlayamadım...
Lilyumların bu kadar büyümesine de maşallah...Eeee bol yağmurlu yerde böyle olur...Bizimkiler daha bir karış kadarlar...Seranızın içi de çok tertipli olmuş...Limon ağacınızı da bir duvar kenarına alırsanız, büyük bir ağaca sahip olursunuz...Bahçenin köşesindeki Cycas ı kışın orada bıraktınızmı , yani üzerinden kaç kış geçti ..Bu benim için çok önemli..Baana bilgi verirseniz sevinirim...Çünkü her sene içeri taşımaktan bıktık..
Havuzdaki görüntüler çok net ve güzeller...Şimdiden sonra Tanrı sizlere kuvvet versin ...Çay başlıyacak , işiniz çok ..Artık çay bahçelerinin yeşillerini bolbol görürüz..)
Selam ve sevgiler alenize ve size...)
Berrin hanım teşşekkür ederim.
Depoda o boyayı buldum daha koyu bir renk çıkacak diye düşünmüştüm.Karşımıza böyle bir renk çıktı.Belki sonradan bahçe duvarlarıyla hepsini birlikte tekrar uyumlu bir renkle boyatabilirim.
Barbekü önündeki alana kamelya yapacağım.Hanım üzerini kapatalım diyor Abim sarmaşık çiçeklerle kapatılmasından yana .Üzerini kapatıp sarmaşıklarıda üzerine verirsem .İkisininde istediği olur sanırım.
Sizin söylediğiniz mor salkım ve yanında boru çiçeği,mini sarmaşık gül,karma bir şekilde düzenleyebilirim.Mor sarmaşıktan evimizin ön tarafına bir kök dikmiştim sarılmaya başladı bile.Düşüncenize tamamiyle katılıyorum.
Siyah örtü bir fabrikadan aldığım siyah naylon.Onun üzerine düşen yağmur damlaları pimaş borunun ağzındaki havuza akıyor oradanda yağmur suları depomda toplanıyor.
Çiçeklerimin gelişimi ve seramın durumu gayet iyi gidiyor.Fidelerim birbir çıkıyor.
Limon ağacımı seranın orta yoluyla kenar naylonu arasına ortalayarak diktim dalları rahat olsun diye .gerçi her yıl ona şekil budaması yapacağım.Dün üzerindeki 7 adet limonu makasla keserek aldım.İlk hasadımı yaptım..
Şu anda üzerinde bolca çiçek görünüyor.Bakalım bu yıl nasıl olacak.
Cycas konusuna gelince bu yıl soğuk fazla yaptı rüzgarın vurduğu yaprakları donma yaptı.önümüzdeki kış allah nasip ederse naylonla kapatacağım.
Bence cycas ınızı korumaya devam edin.Rüzgar almayan güneye bakan az güneşli yerlerde daha sağlıklı büyüyor.
Çay ı Rizenin sahillerinde görmek mümkün.Trabzonun sahillerinde genellikle fındık olur.Bizde de fındık var.5 km den sonra çaya rastlayabilirsiniz.Bahçemde süs için diktiğim 1 kök çay var.
Bahçe işleri hızlandı.Bugün yabani oyların ayıklanması ve sera içinde oturma yerine beton döktüm.
Bugünki egzersizlerimi yapmış oldum)
Sizede bahçenizde ve işlerinizde başarılar diliyorum kolay gelsin.
Saygılar selamlar.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön