View Single Post
Eski 11-04-2012, 14:20   #11
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
merak ettiğim bu uygulamayı yaparsak daha yüksek rakımlarda veya daha soğuk bölgelerdede yetirştirebilirmiyiz. benim chandleriin uc kısımlarını soğuk vurdu yanlış sulamadanmı olmuş olabilir
1100-1200 metrelerde yetiştirildiğini söylüyorlarrr. ben görmedim, ne nasıldır ne verim alınıyor bilemiyorum.
Alıntı:
Ben Bir b firması ile anlaştım geldiler bahçeyi kurdular neler uygulamam gerektiğini
söylediler ama ben zamanında yapmadım veya tam uygulamadım bu b firmasının suçu olmamalı diye düşünüyorum.
Doğrudur fakat, en azından utanır o tabalayı oradan indirirsin. Asmışsan da en azından tabalanın hatırı için biraz ilgilenirsin.
Alıntı:
örneğin farklı bölgelerdeki chandler bahçelerininde aynı verimi vereceğini düşünmüyorum.
Doğrudur, bunu ceviz konusundaki ustatlar söylüyor zaten her iklimde aynı verimi alamazsın, bu çeşidin söylenen değerlerdeki verimi kalifornia iklim ve şartlarına göre değerler, bizim türkiyede de kalifornia iklimine uyan bölgelerimiz var ve bu bölgelere öneriyorlar zaten. Haa sen başka bölgelere de ekebilirsin ama aynı verimi alamazsın.
Alıntı:
noyan beyin cevizlerinin verimli bir cinsmi olduğunu anlamaya çalışmak hatta bu yıl iyi bakımla çok verim vermiş olsada en azından bakımla ağaçların verimli olabileceğini bilecem.
Sanırım iyi okumadınız, bu şekilde ki bir bakım aldatıcı olabilir, Sık göz ve sık meyva küçük bir taç yapısında bir çok meyva, bakıldığında da çokmuş gibi gürülebilir.
Bu ağaçın gerçek verimliliğini göstermez.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön