View Single Post
Eski 11-04-2012, 07:40   #10
ejder01
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Burdaki fidanlar 2009 yılında dikilmiş aşısız fidanlar aşısız fidanlarda mucize bulduğunu söyleyen fidancı kendincede 2 çeşit türetmiş bunlarla paraya para demiyeceksiniz diyor.
Yukarda budamı için resimleri olan fidanlarla karşılaştırınız aralarında bir yaş var.Budamalar 1,5 metreden yapılmış çok yüksek ve 4.(buyıl) yıl sizce bu fidanlardan ürün alınabilirmi alınırsa nekadar alınır.Burda kişi ve firma karalama amacımız yok sadece literatürde olmayan çeşitleri varmış gibi bahçeler kurulmakta kuran firmanın tabelasınıda çektim ekte.
Merhaba bence eline güzel bir fırsat geçmiş en azından bahçeyi gözlemleme şansınız olacak mayıs ayına çok bişi kalmadı meyve verecekmi görme şansınız olacak.

Burada belirtmek istediğim bişi var ( Burda kişi ve firma karalama amacımız yok sadece literatürde olmayan çeşitleri varmış gibi bahçeler kurulmakta kuran firmanın tabelasınıda çektim ekte ) nekadar karalamak istemesenizde Benim fikrim yinede ağır bir eleştiri olmuş.
bence öncelikle kötü yanını değil önce olumlu yönünü düşünmek daha faydalı olabilir gibi. ben ülkemizde adı sanı duyulmamış çok ceviz çeşidi gördüm bu yıl inşallah meyveli iken resimlerini eklicem chandlerden daha verimli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca toprak tv de sütyemez hocamın bir çalışmasını izlemiştim hedeflerinin aşı yapmadan 1 yaşında meyve almak olduğunu yapılan örnek fidanlardan meyvede verdiğini anlatmıştı.

Bizlere bu yıl bize meyve verdiğinde bahçenin resimlerini yayınlarsanız diğer arkadaşlarında aynı yaştaki chandler ceviz bahçesinden meyveli hali ile resimlerini yayınlarlarsa daha net yorum yapılabilir ayrıca daha aydınlatıcı olacağı fikrindeyim.

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön