Konu: Kanarya
View Single Post
Eski 11-04-2012, 04:18   #60
taha-b
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lilyumkokusu Mesajı Göster
Sayın Taha,
Bilgilerinize teşekkür ederim,bilmeden marula başladım aslında, kenevir tohumu karıştırdım normal yemlerine,bugün farkettim yuvaya astığım kılları yuvalığın içine koymuşlar,yumurtlama yakın zamanda ise ayırmamak doğrumudur,özlemeleri daha mı iyi olur karar veremedim ben!
Normalde kanaryalar eğer çok iyi şekilde bir kış dönemi geçirdilerse nisan ayı başlarında çiftleşebilirler ancak sizin mesajlarınızda belirttiğiniz üzere; erkek kuş ötüşü kesmişti. Bu; ben çiftleşmeye henüz hazır değilim demek! Yuvalık zaten kafese hemen asılmaz. Yuvalığı hemen kafese asıp dişiyi yumurtlamaya teşvik etmekten başka bir işe yaramaz ve döllenmemiş yumurtalarınız olmasından öteye geçmez. Dişi kuş hazır olsada olmasada yuvalığa çöp taşımaya bayılır ancak her çöp taşımasını _evet kuşlar hazır, yumurtlayacaklar diye algılamamak gerekir._ Çok iyi gözlem yapmalısınız.
Herşeyi baştan alaım isterseniz. Erkek kuş genital organı aşikar biçimde belirginleşmiş, dişi kuşun karnı (elinize alıp karnına üflediğinizde görülür..) baş parmağınızın iç kısmı gibi şişkin olmalı. Erkek kuş çok dik şekilde ötmeli. Her iki kuş veya sadece dişi (özellikle dişi) ağzında çöp taşımaya başlamalı . Hatta eğer mamalıkları veya yemlikleri büyük ise içlerine çöpleri taşımalı. (Çöpten kastımız nedir_kafes altındaki kağıttan yırttığı parçalar veya kafes kenarındaki ipler. Özellikle erkek kuş çok dik şekilde ötüm yaptığında dişinin tünekte erkeğe arkasını dönerek tünek üzerine çöktüğünü bile görebilirsiniz. Bunlardan birkaçını gözlemlediğinizde kuşlarınız artık yuvalık için hazır demektir. Size son tavsiyem; Bulunduğunuz çevrede (AYDIN) çok iyi üreticiler olduğunu biliyorum. Çünkü yarışmalarda tanışma fırsatımız olmuştu. Vaktiniz varsa onları bulmanız ve bir çaylarını içmenizdir. Kuşlarınızıda onlara götürme şansınız olursa dahada fazla yardımcı olacaklardır.. Kolay gelsin...

taha-b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön