View Single Post
Eski 10-04-2012, 22:52   #228
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın Athena-Asena;
Kedi ve köpeklerin kısırlaştırmalarını bir doğum kontrol yöntemi olarak görmekteyim.
Sahiplenilmiş olsalar da üremelerine engel olamayız. Popülasyonun sokaklarda engellenmemesi halinde bu hayvanları sefaletler beklemektedir. Her ev 5 kediyi ya da köpeği sahiplense de bu sayının artmasına engel olunulmaz.
Sokakta 12 yıl önce kızımın çocukların elinden top gibi oynadıkları kedimizi sahiplendik. Annesini daha iki yavrusunu doğurmuşken insanlar korkutmuş, apartman boşluğuna bela almak istemediklerinden taş atarak kovmuşlar. Anne kedi daha karnında doğuramadığı yavrularla saldırıdan kaçarken araba altında kalmış. Göbek bağı üzerindeyken iki kardeşi birden sahiplendik. Biri aynı gün öldü. Hiç annelerini ememediler.
Doğum anında bile bir kadın, bir kediyi engellemekte ve çocuklarının top gibi yavru kedileri birbirlerine atmalarına kayıtsız kalan bu ve buna benzerlerin sokak hayvanlarını sahiplenmesinden asla bahsedemeyiz.
Annesi terk etmiş aç yavruların tüm gece apartmanı uyutmadıklarından şikayet eden ülkemin insanlarının eline bu yavrular zaten düşmesin.

Şimdi 12 yaşına giren kedimizin ve diğer erkek kedilerimizi kısırlaştırmasaydık şu an kedi sayımız, bulunduğum 5 cadde, 20 ye yakın ara sokak gibi bir alanda minimum 50 katı olacaktı. Tahminen 100 kedinin 50 si dişi ve 50 si erkek olsa, çok eşlilik ve çiftleşmeleri de göz önünde bulundurursak, bir kedi ortalama 4 yavru doğursa 100 adet kedimiz birden 200 yavru doğuracaktır. Senede iki kez olduğunu düşünün ve benim kedim 12 yaşında bu kadar yılla hesaplarsanız kısırlaştırma tek çözüm olur.
Konu hayvan hakları ya da onların üreme haklarının ellerinden alınması değil, evcil hayvanların ıslahı ve koruma altına alınmalarıdır. Bana "erkek kedi de kısırlaştırılır mı?" diye soran çok oluyor.
Siz bahçenizdeki kedi sayısının 100-200 olmasını ister misiniz?
Ya da eşinize dostunuza bu sayının ne kadarını dağıtabileceksiniz?
3 saatte bir damlalıkla beslediğim bebeklerimi de yaşları geldiğinde kısırlaştırıcağım.
Benim sahiplendirecek kimsem kalmadı.
Bana burada en büyük desteği de ingiliz vatandaşlar vermekte. Herkes kendi sokağındaki sokak hayvanlarından sorumlu bizde. Ama tüm hayvanlar benim kapıma bırakılıyor.
Sizin bahçedeki kedi sayınız kaç bilmiyorum ama ben sayamıyorum bile.
Ev kedisi ya da köpeği ise ticaret amaçlı çok kişi tersine üremelerini sağlarlar.

Konu sokak hayvanları ise onların sayılarının ve sağlıklarının kontrol altında tutulması sorumluluğu biz insanların görevidir.
Konuya bir de bu yönden bakmanızı öneririm.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön