Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canannuman
Daha evvelki senelerde evde marketten kurufasulye yemeği yapmak için aldığım fasulyeden ektim. Ektiğim fasulye beyaz renkli tohumdu. Kısa bodur oldu, çıtır çıtır çok güzel fasulye verdi çiçekleri beyazdı. Hatta hani sırığa sarılacaktı bu diye şaşırdım. 2 karış boy yapmadı fasulye verdi.
Sonra sebzesi mor olan fasulyeden heveslenip aldım ama tohumunu nereye ektim, ektimmi ektimde ne oldu unuttum. Gene ilk fırsat edineceğim. Tuhaf sebze ama güzel resimlerini görmüştüm internette. Tadı nasıl deneyen varmı bilmem.
Geçen sene ben eylül ayları sonu gibi ekim ortası gibi havalar soğuyunca siyah tohumlu bir fasulye ekmişti komşum ne kadar çok verdi diye şaşırıyordu. Bana da verdi bu sene nasipse ağustos sonu gibi filan sanırım sorup kendisine ekeceğim.
Bu sene pakette kırmızı çiçekli sırık fasulye aldım. Ektim daha ektiğim yere gidip göremedim Kısacası ektim Allah'a bıraktım. Bakalım ne oldu çıkarsa nasip olursa resimlerini paylaşırım. Çiçeklerinin rengi kırmızı diye çok imrendim. Bilemiyorum bakalım kendi tadı neye benzeyecek.
|
Selamlar. benim içime bir heves düşürdünüz

bende pazardan sürekli aldığım ve çok memnun kaldığım kurufasulyeden ekmek istemiştim ama çoğu yorumlar kılçıklı ve verimsiz olur gibi olduğu için vazgeçtim. bende cumartesi günü kahverengi renkli tohumlardan alıp ektim burda sarıkız diyorlar, oturak ve bol dökermiş. ama ilk fırsatta behçeye gidince kurufasulyelerimden ekip deneyeceğim.