Konu: Kanser
View Single Post
Eski 10-04-2012, 10:20   #290
gül-
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Merhaba
Çok güzel konulara değinilmiş. Çünkü herkes sadece bir açıdan bakmış olsaydı dünyanın düzeni nasıl olurdu doğrusu oda ayrı bir tartışma konusu. Şu bir gerçek ki üretim toplumundan tüketim toplumuna geçmiş olduğumuz gerçeği aşikardır. İşte bu tüketim çılgınlığında ne yazık ki beslendiğimiz gıdaları sorgulamıyoruz. Sorgulamadığımızı ve cevaplarını bilmediğimizi üreten şirketler bildiği için konuyu sanırım görsel boyutlara yayarak insanların tat almaktan çok görsel görüntüye aldanmasını sağlayarak insanları hazır gıdalara yönlendirmektedir. Bunda teknolojinin de çok büyük etkisi mevcut. Dünya üzerinde nerede farklı bir şey uygulanıyorsa bir bakıyorsunuz bir tuşla size yakın veya elinizin altında. Elbette ki her şeye ulaşmak çok güzel ama ulaşılan bu şeylerin bazıları artık insan sağlığı üzerinde tehdit oluşturmaktadır. Bunların aracısı da yine insanoğludur. Yani insan insanın kurdudur deyişini atalarımız demek ki boşuna söylememişler. İnsana zarar veren yine insan çelişki burada. Birileri daha iyi yaşamak için birilerini yok etmek zorunda değil. Dünya geniş bir alan ve insanoğlu da henüz sonsuza kadar yaşamıyor o zaman neden bu yarış, neden doğaya bu kadar yabancı olalım. Bilimsel araştırmalar çok güzel ama insan hayatı üzerinde bu kadar keskin rötuşlar için henüz çok erken. Doğamızda her şeyin doğalı mevcut iken, nedense bunları bilimsel bakış açısı adı altında farklı içerikleri barındıran bu ürünleri bünyemize yedirip sağlıksız nesiller yetiştirmemiz hangi dünya anlayışıyla ve bilimsel bakış açısıyla bağdaşır. Neticede geçmişi, şimdiyi ve geleceği kıyasladığımızda; sağlıkta, beslenmede, tarımda, hayvancılıkta geçmişi arar durumdayız. Her şey netti. Ama şimdi netlikten eser yok daha da karmaşıklaştı sanırım. Gelişmekte olan bir ülke olduğumuzdan dolayı Tüketim toplumundan bilinçli üretim toplumuna geçtiğimizde sanırım hayata, insana ve doğaya bakışımız da bir nebze olsa değişir diye umuyorum.yani hücrelerimizi ne ile beslersek bizi okadar ayakta tutabilirler. hücrelerimizi besleyen biziz…

gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön