View Single Post
Eski 10-04-2012, 08:24   #140
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Sulamayı akşam ve sabahları yapıyorsunuz. Acaba çok kurumasını beklemeden mi yapsanız.

Begonya zaten sulu dallı birşey dokunsan çıtırdıyor. Cam güzelinin de dalları daha sulu çıtır.

Acaba diyorum biraz daha dayanıklı dallı bitkiler deneseniz. Rozet var. Sardunya denedinizmi, sarmaşık türleri arsız olabiliyor. Tohumdan yapmasıda çok kolay hemde kafayı çeviren birdaha bakar çiçeklenme döneminde, acem halısı gibi türlerde çok dayanıklı, sukkulentler olurmu hiç denedinizmi belki bazı türleri iyice arsız bir araştırın derim.

İlla mevsimlik diyorsanız şu sıralar çuhalar sonra hercailer, kadife çiçekleri en arsızı. Herşey kadifelere vız geliyor tırıs gidiyor. hemde doğal böcek düşmanları.

Ummadığınız bir tür tutar yerini sever. Karışık birşeyler alın bir kerede bakın hangisi oluyor kedi tırnaklarıda arsız olur. Yonca türleri çok arsız olur. penbe açanı var, kırmızı açanı var, beyaz açanı var. Kurdela gibi çiçekler arsız oluyor apartman önlerine bile ekiyorlar toza dumana banamısın demiyorlar.

Bilemiyorum birde acaba bitkiler tutunsun diye uçurtma sopalarından destek yapsanız hani bitkiyi kıracak derecede bir rüzgar varsa sarmaşık filanda sardırırsınız çok şık durur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama mutlaka her yer için bir bitki olur pes etmeğe gerek yok.

Çalı tarzı bitkilerle çok haşır neşir değilim ama onlar doğal ortamları gereği daha dayanıklı olabilirler ve nefis görüntülere sahip çiçekli olanlarıda var biraz onlarda araştırılabilinir. Camgüzeli aslında arsızda geçen sene camgüzellerinde İstanbulda bir hastalık vardı aldığın cılız oluyordu hep satıcılara sorduydum bu sene yok üreticisine hastalık gelmiş serada yanmış dediler. O dönemin camgüzelleri ise normal sapırmaları.

Ficusa yer darlığından veya belki başka bir sorundan olmuştur bazen ben nazara da inanıyorum kim ne derse desin. Ekim yapınca resimlerini paylaşırsınız umarım bizlerede tecrübe olur.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön