View Single Post
Eski 09-04-2012, 20:31   #196
basriacar
Ağaçsever

basriacar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2010
Sayın kerimcan226, epeydir foruma giremiyorum. Bu yüzden yazınızı geç fark ettim. Lütfen beni mazur görün. Dediğiniz gibi, sistemde Torf ve Perlit kullandığım da oluyor. Aslında Kokopit ve Perlit karışımı kullanıyorum. Perlit’in gerek Torf’ta gerek Kokopit’te olsun, karışım oranı 1/4 oranında oluyor. Torf’u genelde yıkadığım için hiç bir besin değeri taşımıyor. Sadece suyu iyi tutması açısından uygulamada hataya yer vermediği gibi aynı zamanda bitkinin tutunmasına olanak veriyor. Perlit’e gelince, Torf’un, hava alması açısından daha gevşek ve gözenekli olmasını sağlıyor. Tabi, bütün bunlar tek başına da kullanılabildiği gibi, aynı zamanda Perlit, yüzde 70 civarlarında su tutma kapasitesine sahip hijyen ve bakteri tutmayan bir malzemedir. Perlit’in bu arada bir dezavantajı da var ki; yüzeyde çok çabuk yosunlanmasıdır. Bu arada bir araştırma yaparken, ph seviyesi 5,0’ın altındaki besin eriyiklerinde kullanılması halinde, Alüminyum zehirlemesi yaptığını okumuştum. Ne derece doğru onu da bilmiyorum. Ustalarımızın bu konu ile ilgili aydınlatıcı cevapları olursa gerçekten çok sevinirim.

basriacar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön