09-04-2012, 15:47
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ejder01
merhabalar; adanada yaşıyorum 9 aydır siteyi inceliyorum tanışma fırsatını yeni buldum özel sekteröde insan kaynakları bölümünde çalışıyorum
aslen adananın feke ilçesindenim bahçemde fekede evimin olduğu bahçemde yetişebilecek her meyveden ektim
8 dönümlük bahçemdede ceviz yetiştiriyorum geçen yıl ekmeye başladım hala ekmeye devam ediyorum.
Toplamda 125 ceviz ağacım var 6 yılını tamamlamış 20 adet maraşın behtiz yöresine ait cevizlerim var
verim konusunda çokta hoşuma gitmiyor internetteki bilgi kirliliğinden dolayı hangi cevizi ekeceğime karar veremedim
bu yüzden çeşit yapmaya karar verdim. Rakım 1100 geçen yıl ekim ayında 5 chandler, 10 maraş18, 5 adet şebin, 5 adet bilecik, 5 adet yavuz, 30 adette toros1 ektim
chandlerlerin sürgünuçlarını bu kış soğuk vurdu ama diğer cevizlere bişi olmadı chandler sevdamdan vazgeçtim
amcamın bahçesinde 15 yşaında 5 adet ceviz var 1 tanesi çok verimli incelemeye aldım buyılda aynı şekilde tutarsa bazı ağaçlara aşı yapmayı düşünüyorum
ayrıca kuzenim başka illerde çalışır gezdiği illerden zamanında ceviz fidanı almış, bu kış 6 yaşında geçen yıl bir dalda 5 li görmüş bu yıl incelicem.
Cevizlerimin büyümesini incelediğimde ceviz suyu seviyor fakat hortumu dibine bırakıpta az açıp sürekli akan cevizlere göre, etrafında
çukur açıpta suyu biriktirip suladığım cevizler daha yavaş büyüdüler buna rağmen ceviz suyu seviyor
adanada evin balkonunda tüplü, bahçeye ekilmek üzere maraş ve toros1 cevizlerim var 4 santim kadar sürgün verdiler
balkonda ceviz fidanı eksik etmiyorum yaprağının kokusu çok hoşuma gidiyor.
Paylaşılacak çok şey var şimdilik iyi çalışmalar.
|
cevize gönül veren arkadaşları tanımak ve paylaşmak çok güzel...
Sizleri tebrık ederım
|
|
|