Konu: Biber
View Single Post
Eski 09-04-2012, 09:18   #563
Emre İlhan
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
* Sevgili arveyu, asıl yerlerine diktikten sonra fideler canlanana kadar ki bu 7-15 günlük bir süredir. Suyunu eksik etmeyin, yani toprağın üzeri hep hafif nemli olsun fakat çamur etmeyin. 7-15 gün sonra fidelerin tuttuğunu canlanan gövdelerinden ve dirilen yapraklarından anlıyorsunuz zaten. Artık bu aşamadan sonra suyu çok sınırlı miktarda veriyoruz. Yapraklarını büzüştürdüğü zaman bilin ki susuz kalmıştır. Böyle olduğu zaman sadece tekrar dirilecek, hayatta kalacak kadar su veriyoruz. Ta ki ilk meyveleri fındık büyüklüğüne gelene kadar. Daha sonraki aşamaları hep beraber yaşayarak görürüz. Önceki sayfaları okursanız size çok iyi rehber olacaktır. Ben de her sene olduğu gibi bu sene de biber yetiştireceğim fakat bu sene tohumdan üretmedim, fide alacağım.

* Sevgili Toprakhasreti; Fidelerinizin çiçeklerini kopartırsanız ileride yeniden vereceklerdir. Burada dikkat etmeniz gereken dikim zamanına kadar fideleri çok sulayıp şimartmamanız. Yoksa bitkiler boya kaçar ve verimsiz olurlar. Ben sizin yerinizde olsam olanağım varsa dikerim ama oraların iklimi nasıl bilemiyorum. Hava kaç derece, dikim için uygun zaman değil mi?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön