View Single Post
Eski 08-04-2012, 20:55   #11
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster

(Yine de Lilium abi yorumlarsa daha iyi olur)
Sevgili yakup, etidot-67 hakkındaki bilgim senden fazla değildir, ama tecrübelerime dayanarak bir kaç bir şey söylemek eklemek isterim.

Etidot-67 bir ilaç gibi düşünülmemesi gerekir (öyle düşünen yok ama öyle algılanabilir.) etidot-67 de sonuçta bir zirai gübre, nasıl ki, diğer zirai gübreleri uygun miktarlarda attığımızda yarar görüyorsak fazla attığımızda da yakıyorsa etidot-67 den bunu anlamak gerek.

Bir ikinci bir şeye daha değineyim (Yanılıyor olabilirim bu benim fikrim) Bor toprakta çabuk kaybolan ya da çabuk uçan bir gübre değil, bor kulanmayı önerebiliriz fakat gelişi güzel değil, yılda dört beş defa olmamalı, toprağın analiz değerlerine göre kullanılmalı, analiz raporları yoksa ve toprağınızın topraklarınızın borca zayıf olduğunu düşünüyorsanız bir topraktan bir yapraktan uygulamak yeterlidir.

Örneğin türkiyenin bazı bölge topraklarında bor yeterince vardır, var olan bor'a tekrar bor atmak bana katliam gibi geliyor, o nedenle en güzeli analiz raporlarına göre kullanmak.

Ben ilk uygulamamı yaptım (topraktan), bizim topraklarımıza hiç uykulanmayan bir gübre bor'ca da zayıf, hiç bor uygulanmadığı için ben ilk etapta altı yaşındaki ağaçlarıma bir çay bardağı kadar verdim, ikinci bir uygulamayı da yapraktan 400 litre suya 200 gram vererek sezonu kapatacağım, daha fazlada kullanmayı düşünmüyorum.
Sonuçlarını da iki hafta sonra sorma sezon sonunda konuşuruz.

Haa sahi yeri gelmişken sorayım merakımı yenemedim bağışlayın. O etidot-67 kullanan arkadaş, ağaçlara henüz su yürümediği bir dönemde iki haftada yararlı olduğunu nası fark etmiş hala şaşıyorum.

Alıntı:
adam bor kullanarak ağaçlarına zarar vermiş ve kahvede kötülüyormuş.
İşte yukarıda da bahsettiğim gibi bir durum, aynı zirai gübre gibi, dozunu aşarsan yakar, sonrada suçu senin üzerine atar, bende de hiç suç varmı yokmu diye düşünmez, ya gübreyi ya da kişiyi kötüler.

Sn Çınarmunarı'yla özelden görüştük umarım yardımcı olabilmişimdir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön