deterjansız temizlik
Deterjansız temizlik adına 1 haftadır denemeler yapıyorum evde. İşte elde ettiğim sonuçlar ve soru(n)lar;
Çamaşır sodası (toz değil, parçalı, buz görünümlü vermişti aktar, tozunu da alıp tekrar denemek istiyorum) ve rendeleyip ocakta az su ile jelleştirdiğim kalıp sabun ile koyu renk çamaşırlarda memnun kaldım, ön yıkamalı uzun bir program ve 60 derecede, ama gömlek yakaları ve beyaz çamaşırlardaki lekeler gitmedi. Toz çamaşır sodası ile beyazları bir daha denemek istiyorum. Önerilere ihtiyacım var.
Bulaşık makinesine boraks ve karbonatı eşit miktarlarda koydum. Elma sirkesi zaten yıllardır parlatıcı gözünde kullandığım bir şey. Sonuç: Bulanık ve iyi yıkanmamış bulaşıklar. Bu konuda da önerilere ihtiyacım var.
Evde yer silme, tezgah-lavabo-cam temizliğinde, her tür toz alma işinde arap sabunundan çok çok memnunum, tabi camları sonra sirkeli kağıt ile siliyorum. Lavaboyu limon ya da sirke ve karbonat ile temizliyorum. Bunlarda sorun yok.
Tuvalet tıkanmıştı: boraks ve sirke bu konuda birlikte gayet etkili. Arap sabununun en iyi markası hangisi acaba, bir de doğala en yakın olduğundan güveniyorum ama bu konuda bilgisi olan paylaşmak isterse sevinirim.
Limontuzu ve parça halindeki çamaşır sodasını biraz su ile karıştırıp fayans aralarında etkili bulanlar da olmuş, deneyeceğim balkonun yerleri için.
Bu konularda denemeleri olanlar lütfen önerilerinizi yazar mısınız, özellikle bulaşık ve çamaşır makinesi için. Şimdi forumdaki enzim başlığını okumaya gidiyorum, Meyvelitepe de bu ay bloğunda bu konuyu yazmıştı, o yazıyı da bir daha notlar alıp okuyacağım.
Sevgiler...
|