Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver
Sayın fzthalil,
Anladığım kadarı ile saksı harcı olarak yanlızca diatomid kullanıyorsunuz.
1-Gübre kullanıyormusunuz?Diatomidin absorbsiyon özelliğinden gübre kullanıyorsanız ki artı ozmoz kullanmıyorsanız diatomidin absorbe ettiği tuz miktarını nasıl köklere zarar vermeden kontrol ediyorsunuz?
2-Aynı zamanda diatomidin ısı yalıtım özelliği vardır.Köklerin devamlı sıcaklığı belli seviyenin altında kalması köklere zarar vermez mi?
Diatomidi daha önce discus akvaryumlarında flitre malzemesi olarak kullandım.Genel özelliklerini bilirim ancak orkide ile tecrübem olmadı ama sanki bana kullanımı riskli olabilir gibi geldi
|
Sayın B.Unver,
1- evet sıvı besin kullanıyorum; şu anda çiçeksiz oldukları için ''N'' oranı yüksek besin kullanıyorum. Bora Bey sizin kadar mineral takibi yapamadığım için tuz takibini de yapamadım

ve açıkçası diatomit'in tuzu absorbe etme özelliğini bilmiyordum.. bu başlığı biraz okudum ve böyle bir bilgiyi hatırlamıyorum(şu anda). benimki deli cesareti ve böyle böyle sizin gibi değerli hocalarımızın değerli değerlendirmeleriyle geliştirmeye çalışacağım

2-odamın sıcaklığı 20-24 C derecede kaldığı için sorun olmadı ve gelişimleri (en azından kötüleşme görmediğim için söylüyorum) bazı orkidelerimin yaprak ve yavru çıkarmaya başlamasından ötürü iyi görüyorum... ama uzun süreli sonuç ne olur bilemiyorum..
bu başlıkta daha önce başka üyelerin deneyimleri olmuş ve onlar da gelişmeler ve daha fazla gelişmeler görmüşler.. ben de buna binaen başladım

aslında dış kaynaklarda daha çok hidroton kullanıldığını gördüm ama kendim bir phal'de denedim ve kök çürümesi devam etti.. o yüzden bıraktım. dediğim gibi inşallah uzun süreli sonuçlar müspet olur ve olmazsa da burada paylaşayacağım

Değerlendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim..