Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatıpüzümü
Halil Bey, ben Gülleci bulamacını yaparken ölçüyü yanlışlıkla 10 lt suya 1.5 kğ kükürt ve 3 kğ sönmemiş kireç kullandım. Neticede 5 lt şurup elde ettim. Sanırım kaynamanın etkisiyle 5 lt su uçtu gitti.
Şimdi benim elde ettiğim bu şurup nasıl olur? Bitkilere ağaçlara zararı olur mu? Bir de fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ağaçlara sürdügünüz gülleci bulamacının rengi beyaz. Benim elde ettğim ve ağaçların gövdesinde kullandığım bulamaçın rengi limon yeşiline yakın. Bu benim kafamı karıştırdı. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
|
Sadece kükürtün etkisinin azlığı nedeniyle hastalıklara pek etkili olmaz. Başka bir zararı olmaz. Bitki ve ağaçlarda bir iki defa fazladan kullanmak gerek.
5 lt sinin uçmasının sebebi kükürtün azlığı ve ateşin güçlü olmasından olabilir. Bu kadar azalmasına izin vermeden ateşten indirmek gerekir. Aslında kaynama sırasında gözleyip karşım 1-2 lt. gibi azaldığında ateşten indirmek gerekir.
Gülleci bulamacı atıldığında dediğiniz gibi açık limoni rengi kaplama yapar. Bulamacın biraz sulandırılıp sürüldüğü yerde de koyu limoni renk kaplaması yapar. Resimlerde daha açık görünür. Yani burada bir yanlışlık yok.