View Single Post
Eski 11-04-2007, 19:16   #7
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
İçim acıyarak bu konuya bende katılmak istedim. Eskiden benim çocukluğumda ilçemizde (Sütçüler) İpek böcekçiliği ve gül cülük yapılırdı.Gül konusu üreticilerin zamanla ilgisizliklerinden bittiğini biliyorum.Fakat İpek Böceği konusunda ailelerin İlçe Ziraat müdürlüğüne nasıl yalvardıklarını çok iyi hatırlıyorum. İnsanlar İpek böceği tohumları için resmen yalvarırlardı. Gel zaman git zaman İpek böcekçiliği bitti. Bir süre sonra ilçe ziraat müdürlüğü taşındı ve bina yıkıldı. inanırmısınız binanın bodrumundan neredeyse bir kamyon ipek böceği tohumu ve başka tohumlar çıktı. o zaman o çalışanlara ilçe halkı resmen lanet etti. O insanlarda Sütçülerde barınamadılar. Şimdilerde bakıyorumda durumda çok bir farklılık yok. İnsanlar kendilerini Devlet kapısına atabilmek için çırpınıyorlar fakat o kapıdan içeri girdikleri anda da bütün büyü bozuluyor.Üretkenlik bitiyor.En tepeden en alt kademedeki elemana kadar bu bir gerçek. Ha yokmu inanılmaz derecede ülkeyi düşünen aldığı maaşı kat kat hakeden yürekli insanlarda var. Ama yetmiyor.

Bürokrasinin üzerinden Politikacılar elini eteğini çekmeliler. O çalışanlar dayılarına ağa larına güvenipte yan gelip yatmamalı.Ü R E T M E L İ L E R.
Diye düşünüyorum dostlar.
Çok basit bir konu: Bütün İl müdürlüklerine bakın konusunda uzman olmayan bir dünya il müdürü var.Kapadokya gibi Turizmin gözbebeği bir bölgede Nevşehir il müdürü bir zamanlar ne yabancı dil bilirdi nede konusunda uzmandı,Çevre bakanlığı kuruldu İl müdürlerinin çoğu Çevre mühendisi **** konusunda uzman insanlar değiller.İstanbul gibi bir ilin çevre il müdürü Hukuk Fakültesinde okutman idi ve hasbelkader il müdürü oldu. Sadece Üniversite mezunu olduğu için o kadroya oturabilme olanağı verilmişti.Bunun gibi yüzlerce mevcut. Eh varın siz hayır bekleyin. ( Resmen bu ükeye yazık.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön