View Single Post
Eski 07-04-2012, 00:15   #1581
aga06tr
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-04-2012
herkese selamlar...
ben Ankara da yaşıyorum ziraat mühendisiyim fakat sebzecilik konusunda hiç deneyimim olmadı şimdiye kadar. fakat bazı gelişmeler üzerine 3 tane 312m2 lik sera kurduk. ancak topraksız sera fikrine yakın değildim ve çok yabancı olduğum bi konu olduğu için bu 3 serada normal tarıma göre hazırlık yaptım fakat şu an itibariyle fide dikmiş değilim. bir arkadaşımın kullanmadığı ve bana bıraktığı bizim seralarımıza 500 metre mesafede olan 500m2 bir serası var, orası için hazırlık yapacakken zeminin kırma taş kaplı olması ve orasının nasıl temizleneceğini ve yeniden bahçe toprağı sermek gerekmesi beni düşündürürken topraksız tarım yapsam acaba becerebilirmiyim dedim nette bu konuda oldukça görsel kaynak var açıkcası gözümü korkutacak bişeye rastlamadım( besin cözeltisinin hazırlanmasının hafif yüzümü buruşturması dışında ) ve besin çözeltisi ve topraksız tarımla ilgili yaptığım tüm aramalarda Kudret Tezel Bey e rastladım işte reçeteleri inceledim falan derken üye olma zahmetine katlanıp topraksız tarım dünyasına seradan önce net te girmiş oldum

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön