View Single Post
Eski 06-04-2012, 17:49   #516
Emre Kuzu
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sinningia iarae

Gesneriaceae familyasından olan Sinningia iarae Sao Paulo,Brezilya kökenli bir tür. Gloxinia'ların hibriti olan rizomlu bitkilerin yaprak vermeden önceki halleri adeta ölü bir bitki kökünü andırıyor. Ama beliren yapraklarla insanı şaşırtıyor.

Yaklaşık 2 ay evvel -10 derecede elime ulaşan Sinningia rizomundan pek ümidim yoktu. Donmuş bir halde gelmesine rağmen uygun toprağa dikip nemli tuttum, pek fazla su vermedim. 3 gün önce rizomun üst kısmında minik yaprak oluşumu ile sevindim. Ölmemiş meğer. Bakalım bu güzel türün çiçeklerini görebilecek miyim?

Afrika menekşeleri ile benzer istekleri var. Direkt güneşten ve özellikle yazın öğlen güneşinden korumak gerekiyor. Toprak bitkide yaprak ve çiçek oluşumuna kadar nemli kalmalı, ilk gözüken yapraklardan sonra düzenli sulanmalı.

Oluşan yapraklarla birlikte 20-20-20 ya da 10-10-10 sıvı besin 2 sulamada bir verilirse çiçek beklenmeye başlanabilir sanırım.
Bitki rizomu 6 cm çapında ve 40 cm.'e kadar boylanan yaprakları ve pembe renkli çiçekleri ile hoş bir bitki. Üretimi malesef sadece tohumlarından yapılabiliyormuş.

Bu yazdığım bilgileri çeşitli kaynaklardan elde ettim. Malesef bu sefer kendi tecrübelerimi aktaramıyorum çünkü ilk kez yetiştiriyorum. Hep birlikte deneme yanılma ile takip edelim.

Eklenti 275810
Selen hanım yanlız etikette R harfiyle başlayan kelime var yoksa o diğer adı mı?

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön