View Single Post
Eski 05-04-2012, 20:42   #540
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı: [QUOTE=feyzon;939099]Nuri Hocam bunlarda genç ağaçlarımız. Geçen hafta Bolu ya gidip budamada babama yardım etmeye çalıştım. Ben şekil budaması yapmaya çalıştım. Sizin onayınızı almak isterim.

Bu ağaç armut ağacı. Üç veya dört kat oluşturup sonrasında goble tarzı bir taç oluşturmak niyetindeyim.

İLk yılında bu kadar büyüyen ekşi kırmızı erik. 2010 da ters T aşısı yapmıştım. Geçen yıl çok güzel büyüdü. Bu yıl çiçek bile var. İnşallah meyvesini de yeriz.

Buda beyaz kirazımız. Bir yan dal aşırı büyüdü. Biraz sınırlamaya çalıştım ancak yinede fazla gibi. Bunlarda da üç veya dört kat yan dal oluşturup sonrasında tepeden almak şeklinde bir budama nasıl olabilir. QUOTE]

Bu ağaç armut ağacı. Üç veya dört kat oluşturup sonrasında goble tarzı bir taç oluşturmak niyetindeyim.

Kat kat yan dal oluşturup, üst tacı goble tarzı budamak yanlış bir seçimdir.

Kat kat yan dal oluşturulurken tek liderden üst dar alt geniş, piramit şeklinde budama terbiyesi verilmelidir.

Sizin seçiminiz, alt kısım katlar halinde üst kısım çanak şeklinde olursa ağacınızın ışık ve hava dengesini bozarsınız. İki budama tekniğinden birini şeçmeniz en doğru olanıdır.

Name:  280320~1.jpg
Views: 3989
Size:  66.7 KB

İLk yılında bu kadar büyüyen ekşi kırmızı erik. 2010 da ters T aşısı yapmıştım. Geçen yıl çok güzel büyüdü. Bu yıl çiçek bile var. İnşallah meyvesini de yeriz.

Ters aşı yaptığınız erik fidanınız bu olmalı; Aşıyı çok alt kısımdan yapmışsınız, fidanınız geliştikçe sorunlarıda beraberinde gelecektir. Fidanınızda alt kısmındaki kesim yarası büyük aşı macunu veya plastik boya ile kapamak gereklidir.

Name:  280320~2.jpg
Views: 2858
Size:  66.4 KB

Bu erik fidanınız hızlı bir gelişim göstermiş, fazla boy ve yan dal oluşumu yaptığından, gövde ince ve zayıf kalmış, budama ile form verilmesi gerekli, erik için çanak form uygun budama şeklidir.....

Name:  EKI%20~1.jpg
Views: 2833
Size:  66.6 KB

Kiraz ağacınızın taç formu güzel oluşmuş, lider dallarda 30-40 cm meyve sürgünleri oluşturmaya dikkat edelim...

Name:  28032012(001)%20Beyaz%20kiraz%202.jpg
Views: 2462
Size:  68.5 KB

Name:  28032012%20Beyaz%20kiraz.jpg
Views: 2500
Size:  67.7 KB

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön