Konu: Greenpeace
View Single Post
Eski 05-04-2012, 20:39   #17
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Greenpeace en son meyve sebzelerde zirai ilaç kalıntısı ile gündeme geldi. Hazırladıkları raporda üzümde 24 ayrı kimyasal madde bulunduğunu belirtiyorlardı. Devlet yetkilileri ise üzümde kullanılan kimyasal madde (zirai ilaç vs.) sayısının 4 olduğunu bunun hepsinin de kullanılmadığıdı, iddianın düpedüz iftira olduğunu ve Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatına darbe vurmak amaçlı bir komplo olduğunu iddia ettiler.
Üzümde yaygın olarak kullnılan zehirli ürünler marka olarak 4 olabilir, aslında daha fazla. Unutmuyalım ki Greenpeace açıklamalarında kimyasallar dedi, dolayısıyla bir markanın içinde istenilen etkiyi sağlayabilmesi için onlarca kimyasallar var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Daha öncede 'Kaç santim' kampanyası ile küçük balıkların avlanılmasına (çinekop bu sınıftaydı) karşı kampanya yürüttü, televizyonda izlediğim bir programda Greenpeace yetkilisi ile balıkçılık sekörünün bir yetkilisi tartışıyordu, şu an ismini ve görevini tam hatırlayamadım, balıkçılık sektörüyle ilgili kişi, Greenpeace'in kampanya yürüttüğü balıkların sadece göçmen balıklar üzerine olduğunu, bu balıkların Türkiye'de avlanılmaması durumunda İtalya ve Fransa kıyılarında onların balıkçıları tarafından avlanacağını, sözkonusu ülkelerde lüferle ilgili Greenpeace'in talep ettiği boyutta bir kısıtlama olmadığını, o ülkelerde bu konu ile ilgili herhangi bir kampanya yürütmediğini, Greenpeace'in samimiyetsiz olup asıl amacının Türkiye'nin çıkarlarını zedelemek olduğunu iddia etti.
Her canlıya en az bir defa üreme şansını tanımamız lazım. Greenpeace in orkinoslarla ilgili kampanyayı yürüttügü sene hiç unutmuyorum Antalya körfezinin neredeyse tamamı orkinos ağlarıyla çevriliydi. Bir gece tam 150 balıkçı teknesi saydım. Her birinde en az 3 tane dünyanın en gelişmiş sonar sistemin bulunduğunu hatırlatmak isterim.

2003 yılında sonar ürünleri pazarlayan bir firmanın Amerikalı temsilcisine tercümanlık yapmıştım. Büyükdere de rastgele çıktığımız bir balıkçı motorunda gördüğü 3 dev gibi Japon malı balık bulucu karşısında adamcağız yutkunup, şaşkınlıkla tekneden inmek zorunda kalmıştı, hiç unutmam.

Önce İskenderun körfezinde avlanmaya başladılar, yavru balık sürüleri batıya doğru göç ettikçe onlarda peşinden avlanarak gidiyorlardı. normal olarak 350-500 kg. ağırlığa ulaşabilen orkinosların 3-5 kg iken avlanması sizce ne kadar doğru?

Yakalanan balıklar eko sistemin önemli bir parçası sayılarını artması da, azalması da önemli sonuçlar doğuracaktır. Kaldı ki, Greenpeace arkasında bilimsel bir çalışma olmadan körü körüne eylemlerine başlamıyor. Bizim sularımızın bir çok balığın üreme alanı olduğunu hatırlayalım.

Orkinoslar İspanya sahillerine ulaştıklarında bizim sularımızda olduğu kadar toplu halde olmadıkları gibi, kilo olarakta artık yavru olmaktan çıkmaktadırlar.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön