View Single Post
Eski 11-04-2007, 14:59   #1
Fergus
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2007
FERGUS/ Ficus Ginseng

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım . Bisiklet Hi-Fi müzik sistemleri ve akvaryum hobimin yanına bu aralar bir yenisi daha eklendi.Bir süre gerek yerlii gereksede yabancı forumları takip ederek , bir bonsai edinmeye karar verdim ve bir süre önce aldım , Yukarıda gördüğünüz üzere artık benim bir Ficus Ginsengim var. Aldığımdan bu yana toprakla ilgili bir soru kafamı kurcalıyordu , bugün biraz uğraşayım istedim ve agacı toprağından çıkardım. Farkettim ki saksısı ben almadan bir süre önce değiştirilmiş ve açıkçası düzgün bir şekilde işlenmemişti ağaç . sadece bir saksıdan çıkarıp kökleriyle hiç oynamadan direk diğer saksıya alınmış ve biraz toprak ilavesi yapılmış.

ben kökleri güzelce temizleyip elden geçirdim .. ve birazda kısalttım. uzun bir süredir ağacın altında kalan ve artık niteliğini yitirmiş toprağı temizledim ve saksınına biraz torf ilave ederik yeniden yerleştirdim...

tam bu sırada yağmur yağıyordu , kaptığım gibi bonsai mi kendimi sokağa attım.. yarım saat kadar yağmur altında bekledik ikimizde .

umarım beğenirsiniz benimkini , yorumlarınızı bekliyorum...

Fergus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön