****** kimse üzülsün diye yapmadım eğer üzüldüyseniz özür dilerim. Hatta birazda espri tarzında açıklamaya çalıştım ama becerememişim demek ki. Fakat gerçek şu ki eğer vazgeçecekseniz mesajımı değiştirmeyeyim

. Fakat bunun yerine bulabildiğiniz en büyük fasulye tohumunu suya atın, suda an be an gözlemleyebilirsiniz veya cam şişeye koyun ve içine sadece nemli tutacak kadar su koyun ve kapağı kapatın arada da havalandırın rahatlıkla gözlemlersiniz çimlenmeyi.
Bitkilerde insanlar gibidir öncelikle onlara saygı duyulmaz değer verilmez ama tanıyınca bilinince gerçekten saygıya ve değere layık oldukları anlaşılır sizin kadar bende burada saygı göstermeyi ve bir çok şeyi öğreniyorum tıpkı sizlerden benim çok şeyi öğrendiğim gibi ama bilmemek değil bence de öğrenmemek ayıp

.
Mesela ben yere düşen bir üzüm tanesini atamam atamıyorum, yere düşen bir çileği düştü diye atamam biliyorum ki çilek bitkisi, asma bitkisi bir fabrika gibi çalışır bir taneside aynı olan bin taneside aynı olan bir fabrikadan çıkar. O fabrika ki toprağı kurak sulak demeden çeker, emer, sömürür
kendisi çamur yer bize tatlı yedirir bir tarzda hizmet verir.