View Single Post
Eski 05-04-2012, 14:04   #578
ecem_
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn ecem,

Fotoğraftan anlaşılmamakla birlikte sert dediğiniz için perlit/ponza olabilir dedim. Zira bonsai topraklarının gevşek ve geçirgen olması için kullanılan bir malzeme. Tırnakladığınızda ufalanıyor mu?
O çim dediğiniz de aslında yosun ve toprağın su kaybını önlemek için kullanılır ve böceğe belki o sebep oluyordur (tam bilgim yok doğrusu o böcek konusunda, zaten görülmüyor fotoğrafta da).
Böcek için bir ziraatçı arkadaşınız varsa gösterin derim ancak bitkinizi kesinlikle deterjanlı suya daldırmayın
Tirnakladigimda ufalanmiyor kalemle de ezmeyi denedim baya sert bir kaya parcasi gibi dediginiz gibi perlit ponza olacak heralde. Baktigim fotograflarda kimsenin bonsaisinde yosun ( ) yoktu acaba kaldirmali miyim?

Boceklerin fotografi cekilemeyecek kadar kucuk. Ziraatci arkadasim yok hic bonsaisi olan arkadasim bile yok kafam o kadar karisti ki kac gundur okuyorum forumu hala kesin bir karara varip yapabilmis degilim. Saksidan kolayca cikiyorsa kokleri hastaliklidir diye okudum, benimki kolayca cikiyor, kokleri de hayli uzun topragi sarmis fotograftan gordugunuz gibi. Kok budamasi yapayim ilkbahar baslangicindayiz dedim, bir arkadas kok budamasi yapmis saglikli gorunen agac butun yapraklarini dokmus olmeye baslamis.

Toprak degistireyim dedim bitki soka girer uyku zamani beklenmeli diye okudum.Anlayacaginiz karman corman oldu her sey . Dedigim gibi Ziraatci arkadasim yok, Istanbul'da yasiyorum, bir fidanlik bulup oraya gitsem yardimci olabilirler mi bocek konusunda?

ecem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön