View Single Post
Eski 05-04-2012, 00:47   #574
ecem_
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2012
Merhaba,

Forumu baya karistirdim ancak kendi sorunuma benzer bir sey bulamadim.Bonsai mi yaklasik 1 hafta oldu alali. Dun cimenlerini kaldirdigimda altinda beyaz beyaz (sert,pamukcuk gibi degil) bir seyler farkettim.Ancak yapraklari temiz sadece cimenlerinin altinda topraginin icinde var.Bir de bocekler gordum ancak o kadar kucukler ki fotograflamam imkansiz gorunmuyorlar.Yuruyorlar ziplamiyor veya ucmuyorlar ve parlak siyah gibi renkleri var.Saksisinin altinda 2 deliik var ve altina henuz satin alamadigimdan bir tabak yerlestirdim.Gunde bir topragini ustten kontrol ederek yaprak ve govdesini islatarak yukaridan suluyorum.Pazar gunu sivi besin ve yaprak gubresi uyguladim.Bir sure yasadigi yere alismasi adina yaprak veya kok budamasi yapmamam gerektigini okudum o yuzden saksisini dahi degistirmedim ancak hata mi yaptim bilmiyorum.Bir kac resim ekliyorum daha fazlasi da var veya cekebilirim.Ozellikle buldugum bocek ve ne oldugunu anlamadigim beyaz seyler hakkinda yardimci olabilirseniz cok sevinirim..

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0636.jpg (72.0 KB, 197 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0637.jpg (49.4 KB, 196 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0633.jpg (74.5 KB, 196 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0632.jpg (44.7 KB, 196 views)
ecem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön