Konu: Nergis
View Single Post
Eski 04-04-2012, 19:17   #1304
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf Mesajı Göster
Sayın Pria, elinizdeki nergis türünü bizlere tanıttınız. Büyük emekleriniz takdire değer kesinlikle. Özellikle çok soğuklara bile dayanıklı olması bu türü diğer kokulu nergislerden ayırıyor. Karaburun nergislerini saksıda yetiştirmiştim. İlk sene çok güzel çiçeklendi. Fakat ikinci sene soğanları çok özenle koruduğum halde hiç çiçeğini göremedim. Bunu da saksıda olmasına bağlamıştım. Bu güzelliği yetiştirmeyi uzun zamandır hayal ediyorum fakat soğanlı bitkileri saksıda yetiştirmek hiç içime sinmiyor. Onlar bahçede yetişmeyi hakediyor diye düşünüyorum. Yine de büyük saksıdaki nergisler kararımı her an değiştirebilir. İnşallah birgün kısmet olur.
Sayın hüsnüyusuf..

Ben de bir kokulu nergis türüm daha olsun diye, sizin gibi sayın Hocam100'den 100 adet Karaburun nergisi almıştım..
Sizin başınıza gelenler aynen benim de başıma geldi..İlk yıl bolca çiçek verdiler ama 2. yıl 15, bu yıl ise ancak 5 adet çiçek görebildim..

Nergisler tabi ki, bahçe toprağında daha güzel gelişiyorlar ama azıcık geniş ve derince saksılarda da gayet güzel neticeler verebiliyor..
Ben bu konularda oldukça bilgili olduğumu sanıyordum ama bu Karaburun nergislerine aklım ve bilgim yetmiyor artık..
Ne bahçede ne saksıda iyi sonuç alamadım..

Ayrıca bu yıl benden double daffodil erlicheer türü nergis satın alan bir bayan, bu Karaburun nergislerini de edinmek isteğini bana ısrarla söyleyince, ona da 20 adet soğan gönderdim..ama 20 adet Karaburun nergisine güvenemediğim için ''açarsa parasını yatırırsınız'' diye şartlı gönderdim..
Tabi, ona gönderdiğim 20 soğanın da hiçbirisi çiçek açmadı..

İnşallah bir yıl benim nergislerimi edinirsiniz sayın hüsnüyusuf..
Selamlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön