View Single Post
Eski 04-04-2012, 08:45   #819
LEONARDIT
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-04-2012
> Sayın Selami Bey,
> Yazılarınıza karşılık bir forumda (agaclar.net) de bir eleştiri
> alındı buna
> karşı size aynen iletiyorum :

" YAZAN METALURJIST " :

> Şimdi bir sefer turba kömürler yüzey kömürüdür. Bu kömürlerin
> üzeri yeter
> miktarda kille dolmadığından, fazlaca basınç oluşamaz ve ayrıca kömür
> oluşumu için belli miktarda sıcaklık şarttır, bu da oluşamayacağından
> linyitleşemez demiştik. T*urba **** leonardit bu yüksek mühendis
> arkadaşındediği gibi kırığı camsı **** camsı görünüşte olmaz,
> çünki mantığa ve
> bilime aykırıdır. Öyle bir görünüşe sahip olması için basınç
> şarttır. haa
> sizin elinizdeki camsı görünüşlüyse onu bilemem ) yalnız verdiği diğer
> bilgiler literatürle uyuşuyor.*

BANA SELAMİ BEY'DEN GELEN CEVABI AYNEN AKTARIYORUM :

Merhaba Mehmet Bey.

Birinci eleştiriyi pek anlayamadım. Ancak eleştirinin içerisinde TURBA LEONARDİT diye bir terim geçiyor. Acaba bu eleştiriyiyi yapan kişi turbayı leonardit olarak mı kabül edip tanıtıyor? Eğer böyle ise ben bu eleştiriye cevap veremem ki. Bu eleştiriyi yapan kişinin - SiAMAD MADENCiLiK adresli web sitemizdeki "leonardit nedir", "leonardit ne değildir", leonarditin oluşumu", "madenciliği", "tarımda kullanılan diğer madenler" ve "Hümik asit çözeltisi için hammadde" bölümlerini okumasını öneririm.

"Ben bu eleştiriye cevap veremem" derken amacım kesinlikle saygısızlık etmek ya da aşağılamak değil. Eğer bu eleştiriyi yazan kişi turbayı leonardit olarak tanıyıp tanıtıyorsa, onun gerçek leonarditle ilgili eleştirisine nasıl cevap verebilirim ki? Kömür de elmas da karbon atomlarından oluşur. Ama birbirinden çok farklı, iki ayrı madendirler. Bir gün birisi karşınıza çıkıp size elindeki kömür parçasının gösterip "elmas budur ve elmasın rengi siyahtır, sertliği de 2'dir" derse ve bu dediklerine inanıyorsa siz bu insana nasıl cevap verebilirsiniz? (Bu arada, kömürün sertliği 2-3 civarındadır. Elmasın sertliği ise 10'dur ve bilinen en sert madendir).

Saygılarımla

Selami İstanbulluoğlu
------------------------------------------------------------------------
Selami İstabulluoğlu'na teşekkür ederiz.

LEONARDIT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön