View Single Post
Eski 03-04-2012, 22:32   #895
ecem_
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2012
Merhaba,

Bauhaus'tan Bonsai sahibi olanlardanim Hediye gelince internete girip bakimi hakkinda bilgi sahibi olmak istedim o zaman bir fidanliktan almam gerektigini ogrenmis oldum :/ Forum cok yararli ancak yeni baslayanlar icin bir kac soru sormadan kafa karistirici olabiliyor Ben Bonsai min turunu bilmiyorum ancak anladigim kadariyla Fukien Tea. Eger turunu bilirsem bakimi konusunda daha kesin bir bilgiye ulasabilirim diye dusundum.

yapraklarinin ve onden bir fotografini ekledim.Bu biri sprey yaprak gubresi digeri de sivi besin olarak aldim ikisini de bir kere kullandim (pazar gunu).Ancak topraginin icinde bugun gercekten cok minik bocekler gordum.Siyah ve parlakti yuruyorlardi topragin icinde.O cimenleri kaldirdigimda gordum.Koklerinde veya cimenlerinin ustunde yoktu.Ancak beyaz beyaz sert minik toplar buldum yiine topraginda. Bocekler fotograflari cekilemeyecek kadar kucuktu. Ne yapmaliyim sulamaya bile korkar oldum..

Okudugum kadariyla saksidan rahatca kalip seklinde cikan bonsainin sagliksiz kokleri oldugunu ogrendim. Ancak satin aldiktan sonraydi bunu ogrenmem dolayisiyla biraz gec oldu sanirim ama fotografini koklerin ekledim daha detayli farkli acidan da fotograflari var yine ekleyebilirim. O cimenlerin arasindan firlamis saman gibi seylerin ne oldugu hakkinda hic bir fikrim yok ancak kesmeye korktum.Bir de fotografta da gordugunuz gibi ust tarafa dogru dallarin rengi koyulasiyor.Dikkatlice isigin altinda baktim sanki tuylu gibiler

Yardimci olursaniz cok sevinirim

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0626.jpg (69.7 KB, 123 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0634.jpg (73.4 KB, 121 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0646.jpg (72.4 KB, 119 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0645.jpg (75.3 KB, 117 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0639.jpg (60.4 KB, 118 views)
ecem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön