View Single Post
Eski 03-04-2012, 20:10   #57
Cemil B.
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
Elimden geldigince birşeyler yapmaya çalışıyorum , hevesle başlamamdan bu yana iki ay oldu , insallah hevesim kırılmadan uzun yıllar sürdürürüm bu hobimi.

akşamları fısfıs yardımıyla suluyorum balkondakileri , içerdekileri de aynı şekilde , ama marulların durumu pek hoşuma gitmiyor.

az önce , hafta sonu ıslak pamuk içerisine koymuş olduğum çengelköy hıyarı tohumlarını artık ekim diye pamugu elime bir aldım , 5 tane tohumdan biri 3-4 cm kök salmış ,diğer üçü birer cm kök salmış diger bir tanede hareket yoktu. Pamuğu hakimiyetleri altına geçirmişlerdi, bende hemen yoğurt kabına torfu doldurdum ve tohumları ektim ve üzerini yine torfla kapatıp ev içerisine gölgeye koydum.

bakalım hakkımızda hayırlısı , bu arada çilekte yeni yapraklar çıkıyor ama çiçek belirtisi yok , birde toprağın 4-5 yerinden yeni yeşillikler belirmeye başladı.

naneler çoğalmaya başlamışlar , biraz belirginleşsinler resimlerini ekliyeceğim.

Soğanlarda hareket yok ,

rokalar büyümeye devam ediyor maydonozlar ve dereotları peşindeler büyüme yolunda.

çeri domateslerim ( 5 tohumdan 3 tanesi tuttu ) saksıya şaşırttım , belli bir aşamadan sonra bir kez daha şaşırtma yapmayı düşünüyorum.

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön