Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Sayın Kıbrıs Doga, sevincinizi anlıyorum ve de paylaşıyorum.  Meşe benim de çok çok sevdiğim bir ağaç, bence kutsal da bir ağaç.
Yalnız alınmazsanız nacizane bir tavsiyede bulunacağım, başka bir başlıkta da yine başka bir üyeye Kıbrıs'taki endemiklerden teklif ediyordunuz, endemikleri bulunduğu yerden çıkarmayalım. Tohumları, soğanları bulundukları bölgede kalsın, böylesi daha doğru bir doğaseverlik ve korumacı bir davranış olur. Hem zaten devlet tarafından da yasaklanıyor.
Siz benim göndereceğim palamutları toprak anayla buluşturun benim için yeter de artar bile. Bir de yeşerdiklerinde buradan fotoğrafını paylaşın anaaamm dadından yinmez.
Çiçek, böcek ihtiyacım oldukça zaten forumdan duyuruyorum, sağolsunlar fazlasıyla ses veriyorlar.
Şimdi birlikte bekleyelim sonbahar gelsin, zaten şurada ne kaldı  )
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ çok haklısınız , endemikler olduğu yerde kalmalı. ama şöyle bir şey var zaten yasal olarak korunanlara el sürmem , sürdürtmem de. fakat izin verilen endemiklerin sürdürülebilir devamları için bunları çoğaltıp dağıtma projeleri yapıyoruz. Bir ara mazı meşeleriyle ilgili bir projemiz olmuştu mesela.. Ve benim size az önce teklif ettiğim Kıbrıs kızılçamı devletimizin yürüttüğü proje altında.. Tohumlarını toplayıp dağıtıyorlar.. Inanın bana endemiklerle ilgili bir çok yazım, korunmaları için yaptığım bir çok proje var

bknz;
KKTC'de kanser hastaları için altın tohum projesi Sağlık Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var