Konu: Nergis
View Single Post
Eski 02-04-2012, 21:26   #1281
hocam100
Ağaç Dostu

hocam100's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sevgili Hocam..

Karaburun nergislerinizi kasım ayında ektiğinizi söylemiştiniz..
Yukarıda alıntı yaptığım mesajınızı 13 ocakta yazmışsınız..ve 17 ocakta da aşağıdaki mesajı yazmışsınız:

http://www.agaclar.net/forum/900669-post1043.htm

Kasım ayında ektiğiniz bu Karaburun nergisleri, bunlardan umudu kestiğiniz 17 ocakta oldukça boylanıp çiçek saplarını göstermiş olmaları gerekirdi ve 17 ocakta Denizli Acıpayam'ın -11 soğuğunda bunların kavrulduğunu tahmin ediyordum ve üzülmüştüm..Çünkü bu Karaburun'ların ne yaprakları nede çiçek sapları bu soğuklara dayanamaz..Ki, ocaktan sonrada sert soğuk ve donlar devam etti..
Bunlar erkenci çeşit..Kasım başlarında ekildiği zaman en geç ocak ayı ortalarında çiçeklenirler..

Siz daha önceki aylarda bunları yazmışken, bugün yazdığınız mesajınızda Karaburun nergislerinin açtığından bahsetmenizi hayretle okudum.
Adnan bey bu mesajınızı okumamadan mesaj yazmışım.Bu yıl iklim garipti ki bitkiler bile şaşırdı.Kasım ayında ekilen nergisler filizlenemeden yani tepelerini gösteremeden soğuklar başladı ardından da kar.Yani yapraklarını çıkaramadan kar altında kaldı.O yüzden çektiğim resimde uçlarda çok az bir yanık var.Geçen seneki durum olmadı yani.Bu arada havalar ısınmaya karlar da erimeye başladı Nergisler 2 cm dışarıya çıktı öylece bekledi.Mart geldi hızla büyüdü.Ve Mart 15 açmaya başladı ki hala bugün dahi açanlar vardı bir vazoluk topladım.Yani bu nergisin çiçeği böyle ısı ile geç açtırılabilir.Bu arada acıpayam Bu yıl -18 i gördü.

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön