Haftasonu sakin sakin dolaşırken, tekrar yeni bir kaktüs bulurmuyum umudu ile soluğu bir yapı marketinde aldım. Trafiğin yoğunluğu dahi beni rahatsız etmedi.
Bende olmayan iki kaktüs ve bir sukulent buldum. Fakat kaktüsün 4 bebeklisi bir bayanın elindeydi. Dua etmeye başladım, tezgaha bıraksa da ben alsam diye. Uzun sürmedi o üzgün bir şekilde tezgaha geri bıraktı. Ben tezgahın öbür ucundan bu saksıya süzülürken iki genç çocuk ellerine aldılar. Avımı kaçırmıştım.
Toprak bakmak için dış bahçeye çıktım. Kaktüs toprağı tükenmişti. Tezgaha son umut ile tekrar geri döndüm. İnanılmaz bir duygu ile saksının tezgahta olduğunu gördüm. Av artık elimdeydi. Saksıyı alıp marketten ayrıldım.
Yoğun trafiğin içerisinde tedavi mi görmeliyim diye düşündüm. Nedir bendeki yadırgadığım bu davranışlar. Bir önerim olacak, kaktüs sevdalıları için "itiraflar" başlıklı bir forum konusu açılmalı. Tahmin ediyorum ki, birçok üyenin içine attığı bu tip anıları vardır. Ara ara bazı üyeler itiraflarını dile getiriyorlar. Bir başka üyenin fotograflarından saksılarına sarkanlar var aramızda..
Sevgilerle,
Pilosocereus azureus
Faucaria tigrina