Mehmet bey calismalariniz icin sizi kutlarim. Saman ve talas karisimindan kompost yapmistim ama kutukde deneme yapmaya firsat olmamisti neyse artik sizi takip ederiz. Yanliz bildigim kadariyla kutukte misellerin sarmasi oldukca uzun suruyor moreliniz bozulmasin ama 1 seneyi bulabilir. Birde kutuklarin nem almasi icin bir yerde okumustum bir kabin icine koyup kabin icinde devamli bir miktar su buluduruyorlardi. Talas denemenize gelince miselin sarmasi normal samanli komposta gore daha uzun surecektir, ama tahminime gore verimide ayni miktardaki normal komposta gore daha fazla olacaktir. Ben saman karisimli komposttan 23. gunde mantar almistim ama talas orani yuksek komposttan 3 ayi bulmustu. Anlandigim kadariyla isin mantigi saman karisimli kompost daha gevsek oldugu icin miselin sarimi daha hizli oluyor ve samanida daha hizli parcalayip kullandigi icin omru kisa oluyor sonucta kompost onlar icin gida ve gida bitinca haytta bitiyor. Tkrar calismalariniz icin sizi kutlar devamini bekleriz. Saygilar.
|