Merhabalar,
acer üzerinde birtakım denemeler yapıyorum. sonuçları ara ara sizinle paylaşmak istedim.
çelikle üretmenin zor olduğunu duymuştum. Birkaç farklı şekilde çelikle üretmeye çalışıyorum.
Eklediğim resimde, işaret ettiğim şekilde, çelik için fazla büyük görünen bir dalı kestim. Tam olarak kesmeden hemen önceki hali sol tarafta görünüyor.
kesitğim dalın 2 gün önceki hali sağ tarafta. bugün ise çiçekleri açılmaya başladı.
Kestikten sonra bir süre stimulant damlattığım suda beklettim. Sonra torfun içine ekerek, gene bu maddeden karıştırdığım suyla suladım. Torfu sürekli nemli tutuyorum.
kestiğim halinde gördüğünüz gibi tomurcuklar çok küçük. şuan ise çiçek açıyor. Sizce çekilleme başarılı olmuşmudur? bu saatten sonra kuruma ihtimali varmı?
Diğer birkaç çelik daha var. onlar daha küçükler. Daha sulu ve daha kuru olmak üzere birkaç farklı şekilde tutuarak deneğim çelikler var.
kurudukça su verdiğim gurup çelikler 1 hafta dayanmadan öldüler. tomurcukları karardı.
Diğer yandan airlayering uygulamalarımdan birini kontrol ettim ama hala köklenmeye dair bir hareketlilik görmedim. Şimdi daha ıslak tutmaya başladım, bir süre de böyle takip edeyim...
Diğer taraftan, çeliklerden 2 tanesini de salona aldım. küçük bir fan ile hafif bir esinti ve pencere önünde ışık sağladım. Salonda 200 ve 50 litrelik 2 tane akvaryum, ayrıca bazı büyük bitkiler olduğundan havada nemlilikte sağlıyorlar. Bu şartlar altında salonda gelişip gelişmeyeceğini görmek istiyorum.
|