Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina
Sayın KediTırnağı, az önce cevap yazmaya calıstım ama olmadı. Şebboy aldıgıma üzülmedim, neden üzüleyim? Sadece 2 paket için gittim oraya ve bütçemi de aşıp başka tohumlar da aldım. Hatta bir kısmını bıraktım. Benim üzüldügüm Genta marka tohumların kısır olması, aldıklarımın hepsi de bu marka. Gece sefasına gelince de, "bir anda aranır olması garip geldi" demişsiniz, ben "yana yakıla dükkanlarda gece sefası tohumu arıyorum, bulamıyorum" demedim. Önceki yazımda da belirtmistim, apartmanın önündeki güzel, gösterisli gece sefalarının tohumlarından bir iki tane almıstım, ancak oradan taşındık ve ben evde bulamıyorum o tohumları. Ben seviyorum gecesefasını, arsız olabilir ama şu an çevremde bahçesi olan, çiçeğe meraklı, tohum temin edebilecegim kimse de yok. Benim bahsettigim buydu.
|
Kızmayın yahu

ben de yana yakıla akşam sefası arıyorsunuz demedimki. Tabiiki çevrede olmayınca arayabilir insan. Geçen yıl her yerde o kadar çok rastladımki bir an garip geldi demiştim zaten.
Karanfil konusunda ise; ben de 2010 da genta karanfil aldım ve pakette 48 hafta sonra yazdığı için üzülmüştüm. 1 sene nasıl beklenir diye. ama sürpriz yaşadım ve ektiğim tohumlar birkaç ay sonra mis gibi kokulu, rengarenk karanfil çiçekleri açtı. Hatta 3. yaza girdi aynı bitkiler. Ben bu sene cidden abarttım ve 12 tür çiçek tohumu aldım. Bu kadar çeşide saksı bile yetmez balkonda nasıl yer bulucam. Apartman bahçesine doldurucam eğer orada tutunabilirlerse.
Sevgilerle.