Konu: Gerbera
View Single Post
Eski 31-03-2012, 11:03   #55
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sayın 38ŞÜKRAN38-35,

Bildiğim kadarıyla hibrit gerberalardan alınan tohumların kalitesi düşük oluyor ve hibrit bitkinin tohumu olduğu içinde ana bitkinin özelliklerine sahip olmayabiliyor. Tohum paketinizin üzerinde hibrit veya F1 gibi bir ibare yoksa yetiştirdiğiniz bitkiden tohum almanız daha kolay olur.

Bu mesajıma cevap gelmediği için cesaret edip bahçeye dikmemiştim. Büyükçe bir saksıya dikip kışın yağmur ve rüzgardan korumalı bir yerde dış mekanda bıraktım. Kış boyunca hiç sulamadım, sadece havadaki nemle yaşadı. Ocak ayı gibi son yeşil yaprağı da kurudu. Havalar biraz ısınınca sulamaya başladım, şu an 3 kök gerbera'dan ikisi 2-3 yaprak verdi, üçüncü kök toprağı kabartmış gibi duruyor; yanılmıyorsam o da yeşerecek.

Bu sene kışımız oldukça soğuk geçti, buna rağmen gerberalar yaşadılar. Geniş ve derin saksıda, kuru toprakla soğukları atlatabiliyorlarmış.

Bendekilerin hibrit olup olmadığını bilmiyorum. Bu sene tohum almayı deneyeceğim. Tohum almak için çiçeğin bitkinin üzerinde kuruması gerekiyormuş. Tohumlar olgunlaştığı zaman uçuşuyormuş; bu zamanı iyi takip edip uçuşmadan önce kuru çiçek kafasına torba geçirip tohumların dağılması önleniyormuş.
Ben de kışa cesaret edemeyip, sadece bir kök almıştım. Kışı kuytu, pek yağmur almayan yerde, diğer saksıların arasında korunarak geçirdi. Üzerine az da olsa kar yağdı. Yeşil yapraklarını pek kaybetmedi, bugün el atacağım.

Bu kışı atlattı, yazı mutlu geçirirse, beni de mutlu ederse seneye daha çok alabilirim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön