View Single Post
Eski 30-03-2012, 23:46   #364
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın Aydoner,
sanırım sizin konunuz benimkinden farklı. Ben, kiralık veya satılık olarak talepte bulunduğum araziye 1.derecede sit alanı cevabına itiraz ettim. Bunun da tek yolu ifraz davası açarak istediğim parselin sit alanı olan bölümden ayrılmasını sağlamak. Kısa bir süre önce yan parselin toprak reformu amaçlı ifrazı, ilgili köy muhtarlığı tarafından gerçekleşmişti.
1. derece site bu bölgeyi alan kurum ise Anıtlar Kurulu. Mutlaka haklı bulduğum gerekçeleri olmasına rağmen, benim talepte bulunduğum yer en az 2 km uzakta bulunuyor. Bir kurum diğerinden habersiz durumda. Gerekçe sorduğunuzda cevaplayamıyorlar.
Ben kısa süre önce bozulmuş kararın, benim için de bozulabileceğini, yasal yollarla ilgili makamlara iletip, uygulattırma yolunu seçtim. Yani maddi bir zarar riskim mahkeme masraflarım haricinde bulunmamakta.

Sizin zararınıza sebep hangi kurum ve olaydı bilemiyorum ama yasalarda bazen açıklıklar işimize yarıyor da olabiliyor.

Miras olan 2 dönüm otoban kenarı bir arsamız vardı. Karayolları, Orman, Belediyeler derken her kurum arsamızın bir bölümünü kırpmış. Kırpmış diyorum çünkü bize kalan arsa 125 m2 gözüküyor şuan. 2000 m2 den geriye kalan 125 m2. İmar geçtiği an bu konuyla ilgili yasal sürecimi de başlatıcağım. İlgili kurumlara ayrı ayrı davalar açmak zorunda kalacağım. Bu şekilde mağdur çok kişi var. Zor ama mutlaka mücadele edilmeli.

Konuyla az ilintili de olsa bir başka örneğim de; 13 yıl sonra hiç borcu olmayan, kapattığım şirketimin vergi borcunun icra yoluyla benden istenmesiydi. 2 yıl sürdü bu davam. Karşı taraf olan vergi dairesi usulsüzlüğüyle davayı kaybetti ve mahkeme masraflarını tarafıma ödemek durumunda bırakıldı. Davayı kazanmama rağmen, vergi dairesi hala mahkeme masraflarımı ödemedi. Bana vergi borcu olarak çıkarttıkları bu borcun hangi tür vergi borcu olduğunu dahi belgeleyemediler. Ama bir daire parasına denk gelen ana borç ve faizlerini bana yılların çarpanlarıyla ödetmek istediler.

Devlet kurumları ile uğraşmak cidden zor ama hakların aranması da şart. Eğer yürütmeyi durdurarak itiraz davası açmasaydım o büyük uydurma borcu ödeyecektim. Bu şekilde çok kişiye borç ödettirildiğini, hatta taksitlendirme kolaylığı bile yapıldığını biliyorum.

Bu davamda istediğim arazi bölünüp, sitten çıkartılıp Milli Emlak ilanlarında yerini alacak. Ama dava açıp-kazanan ve bu bölgeyi sitten çıkaran kişi olarak öncelik hakkım olacak mı bilemiyorum. Keşke o aşamaya bir an önce gelebilsem.

Siz de mutlaka hakkınızı aramışsınızdır ama, bazen yasada açıklıklar da olabiliyor. Yasaları yasalarla çözmek gerekir.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön