Konu: Pinus (Çam)
View Single Post
Eski 10-04-2007, 17:51   #73
sezinci
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kasım Yücel BABUÇÇUOĞLU Mesajı Göster
Sayın arkadaşlar, benim köyümdeki evin önünde iki farklı çeşit çamağacı var bunların hangi cins olduğunu okuduklarımdan çıkardığıma göre kızılçam ve sarıçam diye düşünüyorum sarıçam olduğunu düşündüğüm ağacın görünümü sarı, yaprakları uzun,kozalakları yok(tuhaf olan da bu) sarıçamlarla ilgili bilgilerde kozalaklarının yapısından bahsediliyor ama benimağacın kozalakları yok nasıl oluyor, acaba kozalaklar belli yaştan sonramı oluşuyor bu ağacın cinsi ne olabilir acaba bilgi verirseniz memnun olurum. Bir de kızılçamın kozalaklarındaki tohumlarını toprağa ektim fakat kaç kere denediysem sonuç alamadım nasıl yapmam lazım
Rize'de kızılçam olmaz. Kesinlikle kızılçam değildir. Gövdesinin rengi sarı olduğuna göre Sarıçam olması ihtimali yüksek.Ama yine de fotoğrafını görmek gerek.

Çamlar genç yaşlarda kozalak vermez. Yetişme şartlarına göre (serbest veya sıkışık) 10-15 yaşlarından sonra kozalak vermeye başlar. Daha önce verse de çok azdır.

Bir sonraki mesajınızda kızmışsınız epeyce. Bazı sorular atlanabiliyor. Hepsini takip etmek zor. Biraz anlayış bekliyoruz.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön