View Single Post
Eski 10-04-2007, 17:23   #1
Meksika
Ağaçsever

Meksika's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Meksika / Bahçe

Merhaba,

Yıllar sonra nihayet bahçeli bir evim oldu. Geçen bahar büyük bir iştahla ne bulursam diktim. Plansızlık elbette istediğim sonucu almamı engelledi.

Bahçenin bir kısmı çim oldu, kadife çiçeklerinden sınır yaptım, asma var, begonvil, patlıcan, kabak, biber, domates, salatalık, çilek derken iş kontrolden çıktı. Şimdi sebzeler köklendi, toprak havalandırıldı, öylece beni bekliyor. ( Bu arada 10 kök kadar da kasımpatı var hala, ortanca var 3 adet, ıtır bir adet, 2 tane de servi.)

Bugün yine dayanamadım ful aldım, kartopu aldım, balkona sakız sardunyası aldım.) Bahçem 30 m2 kadar, bahar ve yaz aylarında güneş hemen her köşesini şöyle bir görüyor.

Yan bahçeyle aramızda teller var ve o tarafın görüntüsü pek güzel değil. Yani tellere bir tür ve tercihen her zaman yeşil kalan sarmaşık sardırmak istiyorum. Geçen bahar denedim ama çıkan sarmaşık türü çok uzayıp, asmaya dolandı, alt kısımlar çıplak, üst kısımlar çiçekli kaldı. Sonbaharda da kurudu.

Sonra balkon altına gelen ve kısmen gölge olan yerde yonca denedim olmadı. Ben böyle saatlerce yazabilirim aslında.

Özetle bana fikir verip yardımcı olacak birileri var mı acaba buralarda?

Meksika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön