View Single Post
Eski 29-03-2012, 22:04   #135
erqanur
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 3
Forumu çok aradım ama problemime bir çözüm bulamadım. Yardım Eden Arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

2 ay önce çift dallı bir orkide aldım. çift dalda 4 çiçek 4 te tohum vardı. Eve getirdikten sonra 2 si döküldü daha sonra 2 si çiçek açtı. Ve şu anda çiçekler oldukça sağlıklı gözüküyor. bilmediğimden dolayı orkidemi aldığımda cam saksıya dikmiştim ama yaptığım hatanın farkına vardım ve plastik saksıya aktarıp sanırım iyi bir şey yaptım. Fakat orkidemin kökleri aldığım plastik saksıyı dolduracak kadar çok değil ve plastik saksının kenarından baktığımda gözükmüyorlar. hazır aldığım orkide torfu var saksının kenarlarında. Bu bir problem yaratır mı?

2. problemimde yapraklarda kesik şeklinde yarıklar oluşmaya başladı. Çok aramama rağmen bu gibi sorunla karşılaşan birine rastlayamadım forumda.

son 2 resimde haftasonu aldığım küçük orkidemin resimleridir. aldığımda 3 çiçek vardı. saksısını ve topragını değiştirdim çünkü yosunlaşmıştı. değiştirirken gördüğümde çok az kökü vardı bende bulabildiğim en küçük kaba plastik bardağa diktim ama bugün baktığımda köklerde küçük beyaz tanecikler oluşmuş ve hafta sonu gördüğümden daha cansızlaşmaya başlamış. Yapraklarının rendi hafif sarıya doğru dönmüş ve çiçeklerinden biri döküldü diğer ikisi de dökülmek üzere. Hayata döndürmek için ne yapmam gerekiyor.

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim










erqanur Çevrimdışı   Başa Dön