View Single Post
Eski 10-04-2007, 01:48   #3
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Sayın mstfylcn

benim açımdan çok üzücü bir olayıo gerçekleştirmişsiniz.
Bunun sebebi şu bonsai olarak yapmayı düşündüğünüz çam doğanın bir parçasıydı.Siz onu yamadori olarak söktünüz ve evinize getirdiniz.
Ne yazı ki yapmamaız gereken bir şey yaptınız.
Doğadan yamadori olarak toplanan bonsailerin çoğu yaşları 40 yılın üzerinde ki ağaçlardır.Ve tecrübeli bir kişi tarafından sökülmeleri gerekir.Ağaçı zamanın dışında bir süreçde sökmüşsünüz umarım yaşar.Yaşamaz ise doğanın bir parçasını öldürmüş olaçaksınız.
Bu yüzden bonsai yapmak istediğiniz bir ağaç var ise lütfen fidanlıkdan alınız.
Ülkemizde yeni başlıyan bu hobi yılar önce avrupada da başlayan bir tehlikeyi gözler önüne serdi ve gerekli kanunlar ile engellendi.Doğadan ağaç sökmek tüm ülkelerde yasakdır.
Sadece ehli kişiler tarafından yapılması mantıklıdır.
Şu sıralr sitenin genelinde yamadori yapmak için yerli yersiz ve zamansız ağaçlar sökülüyor.Bu beni üzen bir konu.
Sakın beni yanlış anlamayın.Ama o ağaç bulunduğu yere ait.Her kez doğadan **** orda burda gördüğü ağaçı sökmeye kalkar ise zaten ormanlar bakımında gittikçe azalan ülkemizde çok daha büyük sorunlar bizi bekler.
Bana sorarsaız bende doğadan vakti zamında yamadori için ağaç söktüm ama ormanlık alanda değil eşin dostun arazilerinden **** tarlalarından ama söktüğüm her ağaç için bir ağaç diktim.
Sizden ricam söktüğünüz bu ağaç için bir fidan dikmenizdir.
Saygılarımla.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön