View Single Post
Eski 09-04-2007, 19:31   #231
Lymyt
Ağaç Dostu

Lymyt's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2007
demir eksikliği hakkında sorumu yanıtlayan tum dostlara tesekkur ediyorum.. Ali hocam elimde olsa ****** fotograf koymak isterim ama çekmeye çalıştım yapraklar çok küçük olduğu için resim net çıkmıyor. Yeni yaprakları sormuşsunuz onların bir kısmında belirttiğim gibi sarı lekeler mevcut diğer kısımları yeşil bence kesinlikle demir sorunu gibi gözüküyor +saksının altında su toplamak için altlık var içinde de bir miktar taş var yani toprak su ile temas etmiyor nem ihtiyacını karşılamak için kullanıyorum altlığı +bitki suan iç mekanda yani ev içinde tropikla ağaç olduğu için havalar ısınana kadar ev içinde kalması tavsiye ediliyor sanırım size göre de öyledir ışık ihtiyacını karşılamak içinde floresan lamba kullanıryorum zaten bir miktar ışık alıyor oda ışık konusunda hiç sorun yok yanındaki diğer bitkiler oldukça sağlıklı ve hızlı büyüyor. (evde bonsai yetiştirenlere florasan lambayı öneririm )+yarın Mine hanımın bahsettiği demirsülfattan alıp belirtilen ölçülerde kullanmayı düşünüyorum bir iki hafta içinde de bitkiden cevap alabiliriz sanırım.. Saksı altlığıyla alakalı yaptığım bi yanlışlık varsa uyarırsanız sevinirim..

Lymyt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön