View Single Post
Eski 28-03-2012, 20:53   #114
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster

Ahşap deckle kapladığınız o alan 25² acaba, bu ebattaki ahşap deckin bana maliyeti ne olur?
Kışın çok kar yağıyor, ahşap kardan zarar görmez mi.....
1 yıldır fiyat kurdu oldum. Deck in çok çeşidi var, kalite kalite... Çamdan yapan da var composite malzemeden yapan da... Tik ağacı tabii en sağlamı amma velakin çooook pahalı. En ucuzu çamdan yapılanı ama zamanla doğa koşullarından etkileniyor. Fiyatlar da çok çeşitli, metrekaresi 80 TL'den 120 Euro ya... ( belki daha pahalısı da vardır)

Kışın toplanmıyorlar, bu yüzden de doğal malzemeden olanların yıllık bakıma ihtiyaçları oluyor. Zamanla kaplamanın araları açılma yapıyormuş ancak sizde bunun sorun teşkil edeceğini sanmam. Composite malzemenin daha dayanıklı olduğu ve bakım gerektirmediği söyleniyor ama o malzemeden de ben hiç hazzetmedim. Ele alınınca mukavvaya benzer bir dokusu var. Şimdiye kadar olumlu tek görüş sunan olmadı, uzun vadede hiç tavsiye etmediler.

Velhasıl kelam, bendeniz dönüp dolaşıp travertende-doğal taşta karar kılıyorum. Ömürlük, doğal malzeme, eskidikçe daha da güzelleşiyor, daha ucuz vb...

Not: Ben yazdığımda sn.no-lina nın yazısı yoktu. Tekrar olmuş ama yine de faydalı olabilir diye silmedim.

Küçük bahçelerde şu tarz uygulamalar artık çok tercih ediliyor. Çakıl taşı altına metresi 7 TL den (eni 4metre yani 4 metrekaresi 7TL) taban örtüsü ile kendiniz de kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Bu tarz uygulamalar da bence çok güzel oluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön