selam passıflora sarmaşığının alata - quadrangularis - ligularis türlerinin tohumlarını aldım. biri haric diger 2 ikisi için portakal suyunda bekletin diyor. ziraat müh. arkadaşım var. meyve kokteyli mi yapacaksın saçma işlemler uygulama tohumlarına diyor

oda ısısında ki suda beklet dedi. ben her bir tohum için değişik yöntemler denemek istiyorum. zımpara işini de uygun bulmadı. çekirdek çıtlatma işini sormadım
bulunduğum yer itabari ile ve ilk önce iç mekanda - sonra dış mekana şaşaırtma yapacağım için ekim ortam ısısının 20c (evin iç sıcaklıgı ) den biraz daha yükselmesini bekliyorum.
ben sert kabuklu bir kaç tohum ektim. fakat ne suda beklettim nede başka işlem yaptım soktum torfun içine biraz gec çıktılar belki ama sorunsuz filizlenip gelişmişlerdi.
tohumun tazeliği, düzenli sulama, ısı gibi faktörler sorunsuz bir araya geldiğinde sanırım topraktan cıkmayacak şey yok gibime geliyor ?