Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibo3535
hocam özer beyin çifliğindeki keçi fiyatları nedir acaba bana bilgi verebilirsiniz ayrıca sizinle tanıuşmak istiyorum bende izmir ve manisa arasında gelip gidiyorum manisada 20 dönüm arazi kiralmayı düşünüyorum ahmetlini bi köyünden muhtarlık arazisi cok ucuza gelecek bende küçük baş hayvancılık yapmak istiyorum ama sizin arpa çimlndirme düzeneğinizi merak ediyorum video yu izledim sizi yerinizde ziyaret edebilirmiyim ibrahimgulmez3535@hotmail.com burdan ulaşabilirsiniz bana mesajını bekliyorum
|
selamlar ibo arkadaş özerbeyin çiftliğinde hamile çepişler 1000 tl biz 2 adet aldık bu uğurda 25 yıllık tabela ve reklam dükkanımı kapattım şimdi sadece bu işe odaklandım yaklaşık 20 gündürde evimin bahçesinde bakıyorum ve bu 2 keçi ile keçilerin tüm keçiliklerini öğrenmeye çalışıyorum bizim yemlere gelince inanın hayvanlar pek ot görmemişler hep hazır yemle beslenmişler ağacın odununu yiyorlar bizim güzelim otlara burun kıvırıyorlar 2 gündür bizim otlardan yemeye başladılar ve bizede alıştılar özer beyin çiftliğinden bize şu garantiyi de verdiler bu keçileri 300 gün sağım yapılıyor ve 6 ayda bir doğum yapılıyor bunlar günde yaklaşık 2 litre süt verirler ve yılda 500- 600 litre kesin süt alırsınız yani bu rakam ilk doğumda oluyor
doğuma 1 ay kalana kadar sağım var birde bunlar kapalı alan keçisi yaymak istemiyorlar benim evin bahçesi 4x10 metre akşama kadar serbestler bahçıvanlıkları on numara eğer bahçede küçük aşaç varsa güzel buduyorlar büyük ağaçlarada eriştiklleri yere kadar
yem makinasına gelince inanın o konuda yaparken bayağı çok uğraştım ve yıllardır bazı konularda çok buluşlarım oldu karşılığıda hiç görmedim hatta darbeler yedim o yüzden bu makinayı gizliyorum hiç olmazsa bunun biraz kaymağını yiyeyim şu an ayda 1 ton kapasiteli fakat biriki aya kadar 10 ton kapasiteye çıkacağız ve yem satacağız o yüzden gizliyorum