Şimşir ve ateş dikenindeki kök yapısını gördükten sonra bonsainin mantığını daha iyi anladım. O kadar sıkı ve yoğun bir kök oluşturuyorlar ki aklım durdu

Kökü budayıp, küçük bir saksı içerisinde bu denli uzun kökler oluşturmasını engellediğimizde gövde ve dalların çok daha kuvvetli ve hızlı büyümesi gayet normalmiş. Çünkü o kadar derine inen ve inanılmaz derecede dallanmış kökleri oluşturmak için ağaç çok besin ve enerji harcamış. Şimdi bu enerjiyi üst taraf için harcayacak. Ağaçlar adeta iceberg gibiymiş. Görünenden fazlası aşağıda
Kökler budandıktan sonra saksıya yerleştirmeye çalıştım; saksıların altına bir veya iki kat gazete serdim, kökten telle tutturarak dengeledim, ateş dikenini tourkana'nın tavsiyesi üzerine bir miktar üst gövdenin dikey hizasını sağlamak için sola yatırdım.
Son resimlerde de önceden yine tourkana'nın gönderdiği portulacaria afra'nın suda beklemiş ve geçici bir saksıda köklendirilmiş halini görüyorsunuz. Aslına bakarsanız köklenmiş olacağından umudum yoktu, çünkü üst taraf ta çoğu yaprak ve dal kurumuştu, kalan yapraklarda büzüşmüştü. Ancak söylenilenler doğruymuş, çok dayanıklı ve toleransı yüksek bir tür. Kök vermiş. Şimdi yeni yerinde daha mutlu olacağını ve kendine geleceğini umuyorum.