Son üç adet fotoğraftakini papatyaya benzetebildim sadece.
Labadanın iki çeşidini biliyorum. Birisi ekşi olur, salatalarda marulla bile doğrarım.
Bir de uzun kuzu kulağı gibi pazıya benzeyeni pirinçli yemeği yapılır. Ama her iki cinsi de lezzetli ve yenir.
242.msj ın son fotoğrafınızdaki kaz ayağı. Başta tanıyamamıştım ama maydanozun geniş oval yapraklısı gibi bir görüntüsü vardır.
İğnelik üstteki hiç bir fotoğrafta yok. Benzettiğinizi yüklerseniz cevaplayabilirim.
Bölgeye göre isimlendirmeler değişebiliyor bildiğiniz gibi. Ben üzerinde konuştuğumuz tüm bitkileri gönül rahatlığıyla yemekteyim. Hiç korkmadan toplayıp, çiğden tadına bakıp nasıl pişirebileceğinize kara da verebilirsiniz.
Mesela iğnelik bol soğanlı kavrulup yumurta kırılarak ta yenebilmekte.
Ben roka gibi çiğ tüketmeyi daha çok seviyorum. Bu tamamen sizin tamak zevkinize bağlı.
Afiyet olsun.

)