Sevgili esk nisagül, ben de izninizi almadan ama okumakta zorlandığım için blok halinde yazdığınız mesajınızı düzelterek işe başladım.
Umarım sizi kızdırmamışımdır.
Blok halinde, paragraf yapılmadan yazılan mesajların okunması zor oluyor.
3x15 (15 15 15 ) dediğimiz gübreyi sadece çiçekli bitkilerde değil, düzenleyici olarak her yerde kullanıyorum.
Meyve ağaçlarına da taç izdüşümlerine göre 1 yemek kaşığı kullanırım. 2 ayda bir de olabilir, daha da aralıklı da.
Güllerin çanaklarına da birer tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Sezon boyunca 2 veya 3 defa yaparım. Ancak kışa girerken bunun yerine 3 x 20 kullanıyorum. Çünkü onun suda çözünürlüğü daha geç olduğundan bütün kışın yağmuru-karı ile idare ediyor bitki.
Bütün bunları yaparken köke çok yakın yapmayın, bitki kökünden en az birbuçuk-iki karış açıkta çizeceğiniz bir daire içinde yapın ve toprakla karıştırın.
Potasyum nitratı da su içinde eritip, sulama suyu ile veriyorum. Çiçeklenmeye yakın ve çiçekli iken. Bitkiyi daha güçlendiriyor diye biliyorum.
Bakın size tekrar söyleyeyim; ben bu işin eğitimini almadım. Yazdıklarım bahçemde yaptığım uygulamalar. Siz yine de takıldığınız şeyleri hocalarımıza sorun.
Ben toprak hazırlarken 1/3 oranına dikkat ederim. Yani 1 ölçü yanmış hayvan gübresi (bildiğim kadarı ile koyun gübresi daha kuvvetlidir), yıkanmış dere kumu (yıkamakta fayda var) ve toprak. Siz torf ve havalandırma için de perlit kullanmışsınız çok daha iyi yapmışsınız.
Kolay gelsin.
|